miércoles, 12 de marzo de 2008

El pico Felqueral


Talmén bel·laún de busaltros ya el conoixca, pero el de la dreta ye el pico que da nombre a este blog, el Felqueral. Como ya podrez contar, astí no i creix garra felquera, se no que el nombre le biene d'una zona més t'abaixo an que se'n cría a embute. El que i hai a man izquierda ye el Garrién u Garién, que con es mapas se ban cambeando es nombres a las cuatre suelas, e a la toponimia la tratan a baqueta. Per no charrar d'el tan emplegato "El Humo de Muro" en puesto d'el autoctono O Lumo (LUMBU) Muro.
E ixo que nusaltros no somos a'l canto Nabarra como es pobres chesos e ansotanos, que se no berinos escrito Txisagüés. Ya tenemos pro con sentir per cada berano a milars de turistas catalans dezindo que aón ye La Pineta u La Pineda, u sentir a chen charrando per el móbil en·n'o parquin de Pineta dezindo que son a'l Perdido (la tuca de las Treserols u Tres Erodes), sin parar cuenta que encara les queda 2.000 m. t'alto, e i hai buen puyatón, que ixo puya a cuchillo.

2 comentarios:

  1. Hola,

    La meva cosina cada estiu se'n va a Pineta a passar uns dis de tranquil·litat. Fa set o vuit anys hi vaig anar. És un lloc fantàstic. Una joia del Pirineu.

    Salut.

    ResponderEliminar
  2. La veritat ès que sí que ès una maravella. Jo hi treball i no me'n canso mai d'estar-hi. M'ha valle recorregut el Pirineu -aragonés- i hi ha moltes llocs fantàstics, pero, a'l menys per a mí, com Pineta no n'hi ha gaires. Un altre lloc fantàstic ès Aguas Tuertas, a la Val d'Echo, la pena ès que no tinc cap foto en digital per ficar, però l'amic Abargal (que ès d'aquest) podria fer-lo. Salut.

    ResponderEliminar