miércoles, 28 de mayo de 2008

Paixaricos e flors

Capullet d'el Cypripedium calceolus

Orella d'onso

Enganyapastors cobando

Golondrineta

Hue, que pareixeba que amaneixeba despasato, soi puyato a veyer cómo iban las orquídeas e... encara les falta un par de días pa que prencipeyen a salir las primeras, n'i hai bel·launa que va més abanzata e ya quita el capullet como podetz apreciar en la foto. No me quedará altra que tornar-ie luego. Estianyo pareix que van un poquet més retrasatas que el pasato, no sé se perque ha plevito muto (la tierra ye farta d'augua que bomieca cuan la pisas) u perque no ha feto mica sol.
E como no he puesto fer fotos a ixa flor, pos n'he feto a la Ramonda myconi, més conoixita como "orella d'onso". Como que ixas flors son a'l canto d'un niedo d'enganyapastors amarillo que tiengo controlato, he aprofitato pa fer-le bel·la foto que tamién tos i meto. E como la cosa tamién va de paixariquetz, pos he aprofitato pa retallar bel·la foto de las que tiengo de la golondrina.

2 comentarios:

  1. Excel·lents imatges. M'agrada sobretot la de l'enganyapastors. Enhorabona!

    ResponderEliminar
  2. ¿També es diu així en català? Ès un nom molt curiós que té la seva história (no sé bécom es diu leyenda en català, ja disculparàs). Ara esperaré a que surtin els pollets pa fer-lis fotos també a ells. La Mare de Dèu quants accentes té el català.

    ResponderEliminar