sábado, 12 de septiembre de 2015

Vinyamala u Comachibosa (3299 msnm)

El sabado pasato puyé ta'l Vinyamala u Comachibosa (més conoixito como Vignemale) per la man de Buixaruelo. Ya llevanos tiempo charrando con uns companyers de troballo de fer bell pico e decidiemos este, que yera inedito pa totz. A la fin i habió bel·la baixa més imprevista e i fuemos tres. Ye una puyata larga, dura, en mutos trozos sin camín, pasando per una lera que a yo se me fayó larga, con risque de caita de pietras, a paso més lento d'el que goso llevar. Pero tot se pasa quan, dimpués de pasar per la chaminera d'el Corredor de la Moscova (qué nombre, per cierto) e crestiar una miqueta, veyes la envista d'el glaciar rodiato de picos, veyendo dende Treserols, La Valle tena, el Midi d'Ossau, el de Bigorre, Neouvielle, etc. E ye que, per dur que sía el camín, el que ye pennacer, ye pennacer e se le olvidan tot el que ha penato puyando quan llega en la cima. E ya que ibi'ere, no se podeba deixar la oportunidat de puyar ta'l Clot de la Hount (3285), Cerbillonar (3247) e el Pico Central (3235).
Las fotos... Ah,per cierto, ya tiengo la G16 que m'acompanyará ta este sobos, la 6D la deixaré pa fer fotos de verdat, me sacaré dos kilos d'el macuto que agradeixeré e no me costará tanto sacar la camara pa fer fotos puyando e baixando.
La foto mía (gracias, Marta) en la punta d'el Vinyamala:
 E la envista d'el glaciar. I hai chent, per se tos queretz entretener trobando-los.
Con estes quatre picos ya he feto 12 tresmils dende que torné de la placha a finals de chulio. A vyer se deixa la nieu e en caye bel·laún més antes de prencipiar a fer fotos de l'agüerro.
Este cabo de semana, per diferents qüestions, toca de no ir ta la montanya, snif.

4 comentarios:

 1. Wooooow, estupenda vista! Preciosas fotos! Me encantan las montañas!
  un abrazo

  ResponderEliminar
 2. Gracias Hilde. Sí, las montañas son preciosas. Un abrazo.

  ResponderEliminar
 3. Estas fet un isard. Felicitats pels cims i gràcies per les imatges. Una abraçada

  ResponderEliminar
 4. Ja em faria goig de poder pujar com els isards. Els cims, no sé, mai he estat col·leccionista, però aquest any m'ha pegat pels tresmils... En un mes s'acaba la temporada, perquè arribará la tardor i em dedicaré a les fotos (quines ganes hi ha).

  ResponderEliminar