miércoles, 23 de septiembre de 2015

Culfredas (3031, 3027 y 3032).

Este cabo de semana he salito ta'l monte dos vegatas. La una, el sabado, fue de romería de cursa ta Ordesa, ta la Cola de Caballo. Se nunca m'olvido de per qué solo i voi d'hibierno u entre semana difuera de temporada, recordatz-me es las més de 200 dominguers personas que i heba (cans sueltos, chent enn'o río, chilos...).
Como en salié farto, de chent, el domingo querebe escapar ta bell puesto an que no'n veyés guaire, de chent (qué le imos a fer, asocial que ye un...). E decidié d'ir ta's Culfreda, que hebe visto dende Lardana e contabe que no i habría guaire chent. Asinas continabe con la colección d'estianyo de tresmils (no sé, nunca no m'heba dato per fer ixo) e me llevabe la camara nueva. Perque con parte d'el premio d'el centro Excursionista de Ribagorza (que, per cierto, encara no he cobrato ni he tornato a saber cosa més d'ers) m'he comprato una Canon G16, pa llevar-la ta la placha, reunions familiars e, sobre tot, quitar-me dos quilos e pico de la chepa de la 6D més obchectivos. E ye que llevabe tiempo parando cuenta de que quan me emtebe estes sobos de més de 1500 metros de puyata, arribabe tan remallato que febe las fotos como podebe fer-las con una compacta. E per ixo m'he pillato la compacta. Pa fer fotos la 6D e pa captar recuerdos la G16 :-)
E estas son las primeras que foi...
El sol toca las  puntas d'es Culfreda.
 Mientres puyas, dezaga de las montanyas francesas,apareixen Robinyera e L'Almunia e s'intui el pico Marmorés.
 Enta Suelsa e Fulsa:
 Treserols (en las caras norte i heba una miqueta de nieu, como podetz veyer):
 Neouvielle:
 Treserols, Astazu, Robinyera:
 Penya Montanyesa:
 El ganyán:
 E Lardana (mama mía, aora veigo per an que i puyé e ixo ye dreto como un campanal):
 E una capanna arribando ya ta Taberners:
E el track, prou que sí. En wikiloc no salen es metros reals, perque se limitan a restar l'altura minima a la maxima. Seguntes el mío GPS sale 1659 m. de puyata positiva.2 comentarios:

  1. Ostres doncs ja explicaràs que tal la joguina nova. Una pregunta, si li poses davant un polaritzador aguatant amb la ma (que et sobra) podries també obtenir la ventatge amb un bon contrast i saturació del cel i dels colors en general, no? Una abraçada

    ResponderEliminar
  2. Estic pensant en comprar-li un polaritzador, que n'hi ha d'específics per a aquest tipus de càmara. Les primeres sensacions son molt bones, i la meva esquena diu que és maravillosa :-)
    Una abraçada.

    ResponderEliminar