martes, 29 de julio de 2014

Ibons de Mener

No adubo, e bien se vale que ye perque no paro. E, como conseqüencia, se me van chuntando fotos e més fotos e no me vaga d'ir revelando-las. E ye que el cabo de semana ye estato plen d'actividatz (qué goyo que me fa de poder decir esto).
El viernes de tardes, con la desincusa d'ir a minchar martuels e chordons, me llevé a'l fillo ta un puesto an que i hai Parnassius apolo, e mientres miranos ixes lamins (a's míos fillos les encantan) tamién inos mirando esparveras, veyemos una culebra, limacos, cucos... Ixas cosas que les fan goyo a's críos. E bueno, encara qu eye difícil de fer fotos perqu ehe d'estar con un uello per lo visor e l'altro cosirando-lo, podié fer bel·la esparvera:


E el sabado marché enta es Ibons, u ibonetz, de Mener, per Tringonier. Un par de fotos d'el Marcatiecho:


Ya que ib'yere, e per ir recuperando la forma, decidié de puyar per la cresta que da vista enta Urdiceto (e me´s puestos: Treserols, Penya Montanyesa, L'Almunia, Rubinyera, Posets, Neouvielle...) e arribar en la Punta Mener, que ye muit discreta pero que tiene muit buena anvista. Miré de fer una panoramica de 360º, pero el sol ya yera alto e no me fa goyo el resultato:

Aquí enta Fulsa, sale cosas raras de flares e altras cosas, asinas que ye documental:

E enta es Ibons e el pico L'Ibonet t'an que puyé l'anyo pasato:

Dende astí baixé per la lera ta's Ibons, el d'alto:

e el d'abaixo:

e ya ta Bielsa, a prener el vermut.
Aquí tos deixo el track (no sale parte de la baixata, en total son 18 km.), se bel·laún s'anima a fer-lo dos cosas: millor pillar la cresta dende el collau que da ta Urdiceto, yo el decidié tarde e puyé per una canal, quan ye muto més comoda l'altra opción. E se la fetz e i trobatz una pera d'aire que uso pa limpiar las lents de la camara, me la tornatz, que se me quedó en bell picacho d'ixes :-D


E el domingo un amigo me llevó ta un puesto que me deixó con la boca ubierta, e que ya ye admeso en la mía lista de lugars imprescindibles d'el Pirienu. Pero ixo será unaltra entrata perque el mereix.

2 comentarios:

  1. Quina meravella de llocs, com vaig fir-te l'altre dia els ivons demanen a crits una visita nocturna ;-) Magnífic treball i gràcies per tota la info

    ResponderEliminar
  2. Sí, estic d'acord amb tu amb les nocturnes, però ja saps que vull la 6D per a aixó. Si tot va bé en un parell de mesos serà meua i ja en parlarem ;-)

    ResponderEliminar