domingo, 3 de marzo de 2013

Capezuto, pero per demés

Ahier torné ta Comodoto per segundo sabado consecutivo. Mientres que l'anterior arribé ta la punta e habié a marchar a las quatre suelas per l'airaz que feba, ahier que l'atmosfera yera en calma (encara que feba prou frío. ixo sí) las luces no acompanyoren. Mutas vegatas que soi puyato a fer las primers luces sobre Treserols (dende la Estiva, dende la Plana Fonda u mismo dende el Cargadué, debaixo de la Cruz de Guardia) he tenito suerte perque se meteba tot royo que feba goyo de veyer-lo; pero altras vegatas es amaneixers yeran sosos, sin que podés columbrar ixas luces tant pinchas de quan sale el sol. E ahier fue un día d'ixes. Dimpués de puyar-ie, abrigar-me bien (e perque no tenebe més ropa), plantar el tripode, mirar es enquadres e tot el copón, fayó la transición sin pena ni gloria.
Me'n baixé per la Plana Fonda (an que i hai més de tres metros de nieu) pa pillar la pista de la Estiva e tornar ta Espierba per astí. En total, una miqueta més de 17 km. sin deixar d episar nieu, menudo sobo.
Ya que i fue, bel·la foto cayó, encara que no son guaire buenas (no sé se cal recordar qu epunchetz dencima de las fotos pa veyer-las millor).
D'una cosa de la que m'alegré prou ye de veyer que, encara que i hai bel·la peste entre es chizardz, en veyé quasi un ciento e bien sanos per las zonas an que la nieu ya se'n yera ito per l'aire.
La hora azul, quan se i veye pero encara no ha salito el sol:
Ya con es primers rayos en las puntas:
 Enta'l sol, a pesar del flare (el siento, no conoixco garra parola pa privar el xenismo) me fa goyo ixa luz:

 Baixando enta la Plana Fonda:
 En la Plana Fonda (an que i hai més de tres metros de nieu) quan veyé esto m'acordé d'ixa faloria que diz que quan el saputo sinyala la luna el fato se mira el dedo:
 Dende el paso Fornos enta Pineta:
 E una panoramica dende la Collata Anyisclo dica Robinyera:
 Au, salut.
Post Scriptum. Quasi una semana dimpués, tos deixo el track he he.

3 comentarios:

 1. pos jo trobo la tercera magnífica. Felicitats per la patejada que ja de per sí és motiu per estar ben cofoi.

  ResponderEliminar
 2. Me gusta mucho la panorámica. Tengo que echar un vistazo a posts anteriores con más detalle, el de Añisclo helado es una pasada, visto así por encima. Un abrazo.

  ResponderEliminar
 3. Gràcies als dos.
  Igniszz, ¿ot et posis que ni fas fotos ni res? A veure si et deixes veure una miqueta més ;-)

  ResponderEliminar