jueves, 1 de septiembre de 2016

Treserols I

Como totz es anyos, pa cabo verano foi una escapateta en solitario ta la montanya antes de prencipiar a troballar. Per un regular goso marchar enta altras zonas que no tiengo oportunidat d'ir-ie mientres l'anyo. Pero estianyo decidié de quedar-me en·n'o país e fer nuet en la Punta Treserols (Monte Perdido seguntes es mapas actuals).
No ye per fer-me l'heroe, perque dengún m'obliga a ir-ie, pero puyar per Pineta con buena parte de l'equipo fotografico més tot el menister pa fer nuet, ye un sobo d'es buens. Pero como me gosan repetir: "Sarna con gusto...".
Pos ixo, que a las 7:15 a.m., dimpués de prener-me un café en el Refuchio de Pineta, emprendié cara la Collata Anisclo, d'astí ta la Punta de las Solas per la feixa e, ya dende astí,  pasar per debaixo d'el Pico Anyisclo (Soum de Ramond) e a'l canto d'es Baudrimonts (Puntas Rabadá e Navarro) pa puyar ta la Punta Treserols, t'an que arribé a las 15:30.
Altras vegatas que i hebe puyato m'heba costato 12 horas de puyar e baixar, pero l'altro día ibe sin prisa e con peso, asinas que no fue mal la cosa. Total, que astí estié esperando a veyer se i heba buenas luces, perque con este verano tant mierdoso de ciels azuls e sequera no las tenebe totas con yo. E sí, i habió suerte, pero ixas fotos las deixo pa unaltra entrata. Hue només deixo las de la tarde, antes de las luces interesants:
Dendel el Cuello entre el pico Anyisclo e la Punta Treserols:
 Enta l'oeste, con el Cilindro en primer plan e l'ibón:
 Enta el sur:
 Un servidor en la punta:
 Enta l?ibón de Marmorés:
 Anyisclo, Castillo Mator e Penya Montanyesa:
 Sestrals e Castillo Mayor:
 Enta Ordesa:
 Dende el Pico Anyisclo dica Ordesa:
 E el Cilindro, con el glaciar de Coma Chibosa u Vignemale a'l fundo:
Unaltro día la tardada e l'amaneixer :-)

4 comentarios:

 1. La zona que surt en la tercera i setena imatge em sembla molt fotogènica, espectacular. El lloc és per quedar.s,hi encantat i fer.te moltes preguntes o buscar respostes... Quina enveja!

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. És el Canyón d'Anyisclo i el començament de la Garganta d'Escuaín, al bell mig del Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido. El lloc és per a anar-hi una i altra vegada si no perquè costa molt de pujar-hi :-D

   Eliminar
 2. Quina sort poder pujar i disfrutar
  d´aquestes vistes. Son impressionants.

  ResponderEliminar