lunes, 25 de enero de 2016

De nuet

Dende fa anyos me fa muto goyo la fotografía nocturna. Unaltra cosa ye que la practique tot el que querrí. Amés, tanto la camara como l'angular que tiengo son buenas ferramientas pa ixes menesters.
Este cabo de semana, con visita a la ciudat entre medio, he feto un poder vencendo a la mandria e soi salito ta la montanya a aprofitar la luna plena e la (poca) nieu que i hai.
El viernes marché ta la Sierra Espierba e ahier ta Barrosa, pa no tardar guaire a tornar ta casa perque hue hebe de troballar. Pa la de febrer, que cuento que ya m'habré recuperato d'es excesos de carnestutas, me faría goyo de puyar a fer nocturnas ta bell pico. Quí se i apunta?
Dende la Sierra d'Espierba:E en Barrosa.
Pareixco un hombre-lupo, no me falta soque otular a la luna:
Enta Robinyera (3003 metros) e L'Almunia (3132); es dos puyatos, a veyer quan torno ta L'Almunia, que me fayó muto goyo:
 Punta Robinyera e una constelación que veyé en la foto anterior, a simple vista no se veyeba tant bien:


2 comentarios:

  1. Mandra? Mandra tu? Veien el que fas crec que hauries de treure aquesta paraula del teu bocavulari ;-) La lluna era una mica massa forta er treure estel, si ho fas amb una lluna més petita treuràs cels molt espectaculars. Jo pel febrer tinc vacances, a veure si pujo i la liem! Una abraçada

    ResponderEliminar
  2. Sí, mandra, hi ha vegades que decideixo quedar-me a casa.
    Ja sé que sense tanta llum hi hauría més estel·les, però em fa goig de saldre i caminar de nit sense frontal :-)
    Una abraçada.

    ResponderEliminar