lunes, 9 de noviembre de 2015

Marmorés

Ya fa a'l menos 6 u 7 anyos que charro con Jaime, un d'es guardas d'el Refuchio de Pineta e qui me dio las  primeras nocions basicas de fotografía quan me compré la primera réflex, d'una fotografía a l'amaneixer con las primeras nevatas de l'agüerro de la cara norte de Treserols. E este cabo de semana per fin he puesto fer-la, perque me rondaba per la capeza dende que nevó fa dos semanas e, como soi pro capezuto, pos ixo...
Que el sabado me desperté a las 2:30, me clavé ropa d'hibierno, metié en la mochila es punchos pa's pietz e cara Pineta. A las 3:10 a acometer enta alto, a metat d'"embudo" mete-te las fierras e las 6:15 yere en el Balcón presto pa acometer enta l'ibón.
L'ibón de Marmorés ya yera a medio chelar, pero debaixo de Tucarroya, la parte més solana de Marmorés, encara no'n yera, e astí podié pillar es reflexos que querebe. No feba guaire frío, encara que yera chelando, e podié estar la media hora que faltaba dica que s'iluminasen las cumbres fendo fotos e disfrutando de la experiencia d'estar-ie solo, en silencio, mirando-me una de las millors envistas de tot el Pirineu, se no la millor (ya perdonaretz este arranque de chovinismo).
Dimpués ya arriboren es primers rayos de sol, me concentré en fer fotos e en pasar-me-lo qual chabalín en barducal e torné ta casa bien contento, de la experiencia sobre tot pero tamién de las fotos, perque yera d'ixes escasos días que tornas ta casa sabendo que, se no has feto garra cagata important con es parametros de la camara, tiens foto.
E aquí tos las muestro. Primer de tot la seqüencia temporal, dende la hora azul, las priemras luces e dica que da el sol de plen, ya sin luces especials:



El Cilindro tiene muta més presencia que el Perdido, amés d'un millor reflexo e le da la luz més directament:

E ya un par de panoramicas:

 Torno a insistir en que punchetz dencima de las fotos pa veyer-las millor.



7 comentarios:

  1. Hola, Chabier.
    Enhorabuena por esta serie fantástica.
    De las 7 fotos, las que más me gustan son la 1ª por esa hora azul, la 6º por esa panorámica que incluye la corona de tresmiles de Marmorés y la 7ª por ese color y reflejos.

    ResponderEliminar
  2. Gràcies per acompanyar les teves imatges amb el text, crec que els que no hem tingut la sort de ser.hi en ho podem imaginar. Grans moments, Chabier. Em quedo especialment amb la sisena. Una abraçada

    ResponderEliminar
  3. Gracias Alberto por pasar y opinar.
    Eduard, hi ha vegades que cal contar una miqueta com s'ha fet la foto, no pas per fer-me l'heroi, sino per contar una mica que hi ha darrera d'una imatge bonica.

    ResponderEliminar
  4. Fantàstic. Felicitats per la idea, per la determinació de dur-la a terme, malgrat els horaris intempestius, malgrat el desnivell a superar, i felicitats per les fotografies. M'agraden especialment la 1, la 4 i la 5, però encara m'agrada més imaginar tot el procés que t'ha portat a aconseguir-les.
    Albert

    ResponderEliminar
  5. Moltes gràcies, Albert. Per a aquest proper hivern, tinc la determinació de tenir menys mandra i llevar-me aviat per a fer aquest tipus de fotos. A veure si ho consigueixo :-)
    Benvingut (crec).

    ResponderEliminar
  6. increíbles fotos y reflejos! me encanta!

    ResponderEliminar