domingo, 30 de agosto de 2015

Per la Val de Tena (e II)

Pos ixo, que contino con las fotos de la escapata enta la Val de Tena. La idea yera fer las zagueras luces (vid. la entrata anterior), bel·launa nocturna e las primeras luces sobre es Infiernos (pa ixo m'hebe llevato el tripode). E aquí tenetz l'hotel de las mil estrelas (encara que ixa nuet n'i heba pocas perque la luna yera gran):
 E las fotos de l'amaneixer:


 Dimpués ya a replegar el campamento e ir enta'l Collato de l'Ibón de Tebarrai pa puyar ta's Infiernos. Amagué el saco, la tienda e el tripode e entalto, a pasar per la marmolera.
Envista enta es Ibons Azuls e Vachimanya:
 En la tuca de l'Infierno central (3083 m.):
 La famosa cresta (no ye pa tanto, ye muit ampla e se i pasa bien se no tiens vertigo e las condicions son buenas:)
 E ya cara abaixo, pasando a'l canto de l'Ibón de Tebarrai enta la Collata de Piedrafita:
 Baixando ya enta Sallent, con l'Ibón de Campo Plano e abaixo Respomuso baixo la mole de Pico Moros (bell día caldrá ir-ie):
 Ibón de Campo Plano:
 E l'ibón de las Ranas (creigo):
Un hordio en Respomuso (a tres eurazos...) e a las quatre suelas enta Sallent.
El track:2 comentarios:

  1. Les primeres són molt xules, aquestes llums primeres amb el seu reflex a l'aigua són una passada i si ho has pogut viure encara més. La darrera m'ha agradat molt, la llàstima ha estat el retall del cim de la muntanya, però aquestes aigües transparents amb tota la vegetació visible li donen molta vistositat i dinamisme- Una abraçada

    ResponderEliminar
  2. Moltes gràcies, Eduard. En aquestes escapades em fa goig de barretjar les dues aficions: montanya i fotografia. Per aixó hi ha fotos més treballades (les primeres) i altres més de record (les de la montanya). Abans de pujar al cim vaig amagar algunes coses, inclòs el trípode.

    ResponderEliminar