miércoles, 1 de abril de 2015

Quan el día ye de No, per demés...

Ahier tenebe quasi tot el día pa yo solo. Hebe deixato a's fillos con es suyos tíos e podebe fer el que querés. El plan (a veyer qué día puedo decir yo ixo que deciban en el Equipo A de "m'encanta que es plans salgan bien") yera ir a mirar orquidias de maitins e puyar ta bell puesto de tardes a veyer se pillabe un buen atardeixer.
De maitins estié mirando per quantos puestos, e no'n trobé, d'orquidias, soque dos especies: la Ophrys fusca y la Sphegodes, que ya tenebe fotografiatas d'altros anyos. No i hai traza de trobar la Apifera, con las ganas que le tiengo... Amés feba una miqueta d'aire, e ixo pa fer macro de flora ye d'el pior que te puede pasar. Bien se vale que la 6D se traga ISO 800 e el que le metas, cosa que con la 40D no podebe fer. Aquí tenetz una muestra, como fondo metié el reflector e lleva un flashazo:

De tardes puyé ta un tozal an que querebe ir feba días: Toronzué. M'heban dito que teneba muit buena envista, e la verdat ye que sí, pero no la que esperabe. Pero ixo rai, malas que pasé d'es 2000 metros d'altitud, prencipió a bufar un aire que m'emplastaba (e con la mochila faré, se fa u no fa, uns 90 kg.). Imposible aguantar en la punta, de l'aire e d'el frío que feba (con la calor que heba feto...). Asinas que quatre fotos mal fetas a pulso e cara abaixo a las quatre suelas, a veyer quí yera el guapo que i aguantaba, amés que habría salito volando tripode, camara e tot el coponario. Pincho fotos testimonials: yo i estié e me clavé 900 metros de desnivel per demés.
Enta Treserols, astí querebe pillar las zagueras luces:
 Enta Guara, buena envista tamién:
 E enta l'oeste, se i veye Yesero, Penya uruel, etc.

E ixo, que quan el día diz que no vas a fer cosa, per més que mires de conseguir bel·la cosa, ye per demés.

2 comentarios:

  1. Per l'apifera encara hauràs d'esperar, a ran de mar encara no l'hem vist. Una abraçada

    ResponderEliminar
  2. Llavors aquí no la veiem en dies (i a Bielsa ja no dic res). Després aniré una estoneta a veure si ja han surtit els narcissos.
    És una pena, però encara em falta més i mig per a la explosió floral...
    Una abraçada.

    ResponderEliminar