lunes, 11 de octubre de 2010

Nueva publicación sobre l'aragonés de Sobrarbe: Tella

Hue he visto en una botiga de la villa un nuevo libro de Gara que m'he crompato ascape, sobre tot perque conoixco a l'autor: Aspectos lingüísticos de Tella. Aragonés de Sobrarbe (Huesca). Ye sobre l'aragonés de la Valle de Tella, chusto a'l sur de la de Bielsa. Encara no m'ha vagato de mirar-me-lo guaire, pero una de las cosas que més goyo m'han feto d'el poco que he puesto veyer ye la grafía. Per fin Chabier ha deixato d'emplegar la d'el 87 e mira de fer servir la de l'Academia (encara que ya le he visto bel·la error). Seguntes me dició habió a cambiar-lo tot decamin, asinas que le'n perdono.
Tos deixo l'enlaz con la web de Gara d'Edicions

9 comentarios:

  1. Quina alegria el canvi de grafia!! Crec que abans era una mica "Paco Martínez Soria", amb tots els respectes. Sempre he pensat que una llengua mai s'ha d'avergonyir de res i no és menys digna per tindre certes coses en comú amb una altra (crec que per por a semblar-se al castellà s'eliminaven grafies com ara la "v", històrica en qualsevol llengua llatina).

    En fi, moltes felicitats a la gent que continueu treballant per l'aragonés. Jo cada cop que puge m'emportaria la llibreria. Si sapièreu la de paraules aragoneses que es diuen en valencià...

    un abraç

    ResponderEliminar
  2. Moltes gràcies Jordi, jo també em faig content de que a la fi i hagui una grafia nova, perque la d'abans no em feia mica goig, era molt "zaborrera" que diem en aragonès. Ja sé que hi ha moltes paraules aragoneses en valencià, i espero que em sirveixcan, perque en un més m'examino de valencià a Vinarós. Desitja-me sort, que en necessito molta :-)

    ResponderEliminar
  3. seria "hagi" (català oriental) o "haja" (català occidental). "servisquen/serveixin", "desitja'm", "la d'abans no em feia gens de goig". Ànims!! Si tens algun dubte me'l pots fer arribar sense problemes

    ResponderEliminar
  4. Enhorabona per la publicació!
    Suposo que hi ha moltes hores de dedicació i molta il·lusió darrera d'aquestes tapes.
    Què és aixó del valencià? Què fas opos o alguna cosa semblant?
    Salut.

    ResponderEliminar
  5. Pa gustos las colors, pero una miqueta més d'argumentación talment no vendría mal :-)

    ResponderEliminar
  6. La misma que das tu n'o libro. Que ye malo que pude. Gallego.

    ResponderEliminar
  7. Bueno, pues lamento que t'hayas gastato las perras per demés. Mira de vender-lo de segunda man...

    ResponderEliminar
  8. Pus yo me las he gastatas, y qué bien emplegatas. Norabuena a l'autor d'iste treballo. Ya que n'i hese estudios de todas as variedatz asinas de bien fetos y documentatos.

    ResponderEliminar