miércoles, 27 de mayo de 2009

Ya son aquí un altro anyo...

las flors d'el Cypripedium calceolus. Esto maitín i soi ito t'an que creixen con no guaires esperanzas de viyer-las, perque ibi'ere estato feba uns días e encara no prometeba la cosa. Bien se m'ha valito que m'he llevato el tripode e he cremato tarcheta como un animal. Qué me sé yo la de fotos que he feto, e las que me'n queda per fer, que i tornaré. Antes d'ir-me-ne enta casa me soi pasato per el Refugio de Pineta a fer-me un ordio e l'amigo Jaime m'ha amostrato una ixemplar d'una palometa nocturna que diz que ye de las més majas de la Peninsula, e en ye. Ya me diretz, se queretz, qué tos pareix a vusaltros.
Primer cuantas fotos de las flors:

Bueno, ya ye pro de flors, e ixo que encara me'n queda una pila. Aora bel·launa de la palometa
Jaime m'ha dito que yera una Isabella no sé qué més, mirando per Sant Google he visto que ye una Isabella Graelisia, majisma pa yo. Le faltan las puntas de las alas per abaixo perque yeran fendo un estudio chenetico d'esta especie tant emblematica.
P. S. Moltes felicitats a tots el barcelonistes per el triplete, aquest any m'ha fet goig de veure els partits del Barça.

3 comentarios:

  1. Fotos fantàstiques. Aquesta orquídea aquí li diem sabateta de la mare de Déu. La Graellsia isabellae (Graelsia isabelina) és, en efecte, una de les papallones nocturnes més espectaculars. Enhorabona per aquestes dues meravelles!!

    ResponderEliminar
  2. ¡Mare de deu! Así, como el que no quiere la cosa, te marcas esas dos joyas de la naturaleza ibérica en una misma entrada. Debería estar prohibido hacer esos alardes :-)
    Preciosas fotografías y estupendo blog.
    Una abraçada.

    ResponderEliminar