domingo, 11 de enero de 2015

Per Ordesa

El sabado tenebe pensato de puyar ta l'Ibón de Plan. Pero quan tre despiertas a las 3 de la nuet, te vaga de pensar prous cosas, entre altras posibilidatz fotograficas que no tiens. E a'l talle i pensé en una a la que le tenebe ganas dende feba tiempo: las primeras luces en Ordesa dende el mirador de Calcilarruego (qué toponimo més pincho, per cierto). En la Pradera d'Ordesa yere a las 6:50, an que feba frío pero no pas el que heba a fer (5:45 en Bielsa 3'5º C; 6:15 L'Aínsa -3'5ºC; 6:45 Torla 6'5ºC, Pradera -1'5ºC, entalto la inversión termica). Prencipié a puyar a tota vitesa perque yo hebe baixato per ixe camín, pero no pas puyar, asinas que no sabebe guaire bien quánto desnivel i heba. Total que i arribé a tiempo e podié fer las primeras luces, pero yo esperabe bel·la cosa més espectacular.


Una vegata fetas, decidié de fer la Faixa Pelai, que d'hibierno gosa estar impracticable, pero con esto d'el cambio climatico yera como a principios de verano. Asinas que fayé es 5 km e pico de faixa pa salir ta la "Cola de caballo". Ye un puesto que ye més visto que el TBO, pero con tot e con ixo ye irresistible. Amés, aprofitando la wifi de la camara e que la puedo controlar con el móbil, me i metié pa dimensionar:

 Un recorte de l'anterior:

 Ya baixé quasi correndo (se no per lo chel que i heba en las Gradas de Soaso) perque se m'heba feto tarde e no querebe tornar tarde ta casa. Prou que i hai lugars irresistibles, pero esperaré a veyer se viene una ola de fredo de las de verdat pa chugar con el río chelato:
 E ixo ye tot per aora.

6 comentarios:

  1. Vaya helada !!!. Me quedo con la segunda y la tercera, muy bellas. Un abrazo

    ResponderEliminar
  2. No te creas, José, este año en los valles altos no está haciendo demasiado frío, de momento hay inversión térmica y poca nieve. Parece que, por fin, el jueves por la noche nevará. Un abrazo.

    ResponderEliminar
  3. M'agrada la quarta, la figura humana en cascades d'aquestes dimensions ajuden molt a dimensionar l'immensitat del paisatge, la jaqueta vermella ajuda molt a destacar la figura humana.
    Salut!

    ResponderEliminar
  4. Gràcies Jordi, em vaig treure el forro negre i em vaig posar el gore-tex vermell per a que se'm veiessi millor he he. Salut.

    ResponderEliminar
  5. Todas son belísimas! Ordesa es un lugar de una grande belleza!
    un abrazo

    ResponderEliminar
  6. Ordesa es irresistible, pero el resto de valles no le va a la zaga, incluso Buixaruelo a pesar de la línea de alta tensión. Un abrazo, Hilde.

    ResponderEliminar