miércoles, 24 de febrero de 2016

Vuelta la burra ta las cols. Digoooo... vuelta el burro ta Ordesa

He de decir que Ordesa m'encanta.
No ye mica rar se tenemos en cuenta que ye un puesto que fa goyo a muta chent. Pero yo, que soi una miqueta solitario, miro de no ir-ie quan i hai muta chent. El verano pasato i fue e quan veyé la canidat de chent que i heba en la Cola de Caballo e totz es que nos trobemos per lo camín, a l'altro día decidié de puyar ta's Culfredas, uns 3000 muit apartatos d'el mundanal ruido.
Ixo de verano u de primavera, perque se i vas d'agüerro ye tot plen de fotografos con tripodes. Que el puesto ye impresionant d'agüerro, con es fabolars vestitos de royo e amarillo? Sí, e tos recomiendo que i vayatz, més que més se i podetz ir entre semana. Qué queretz sacar las fotos que fa tot quisqui? No i hai puesto millor en Aragón :-)
Per tot ixo, a yo quan de verdat me fa goyo d'ir ta Ordesa ye d'hibierno, quan no i hai guaire chent e el paisache cambea de tal traza que no ye guaire visto. Estianyo i soi ito ya quantas vegatas. Per cada vegata que anuncian frío, i voi con la esperanza (perdemés este hibierno) de trobar-me la Cola de Caballo chelata de tot. Con tot e con ixo, siempre i hai chent (la de dominguers que me trobo per la parte baixa quan torno enta l'auto) e per ixo, se quiero fer fotos tranquilo, me toca d'estar-ie, como muit tarde, a las 7.
Este cabo de semana querebe fer las primeras luces sobre la punta Treserols, perque d'hibierno entran una miqueta laterals e iluminan ixa punta, e qué millor que fer-lo dende el Circo de Soaso, mirando de trobar un buen primer plan pa tirar con l'angular. No se veyen guaire bien ixas luces, pero, amés de la belleza d'el puesto, me faría goyo de que tos metiatz per un inte en la foto, "disfrutando" d'el frío, de la soledat e d'el privilechio d'estar astí, tú solo, veyendo cómo la punta Treserols se va metendo roya e sabendo que yes la unica persona que ye contemplando ixo.
En fin, qué rollo macabeu tos he suelto. Ya me callo e tos deixo con las fotos d'el Circo e de la Cola de Caballo.






Las de la baixata pa unaltro día :-)

4 comentarios:

  1. Crec que tots som iguala amb la petita diferència que tu ets fas uns desnivells no apte per a tots els públics. Uns privilegiats i en el teu cas una ma cada cop més fina en captar aquests ibstants màgics. Una abraçada

    ResponderEliminar
  2. Per a anar a la Coda de caballo no es fa gaire desnivell (ara estic una mieuta baix de forma), sempre dic que hi puc anar la meva avia :-D
    El de la mà fina m'ha fet goig, sempre vull evolucionar i, como no, millorar. Moltes gràcies per les teves paraules.
    Una abraçada.

    ResponderEliminar
  3. Bona colecció, de les dues primeres m'agrada més la versió horitzontal, la cinquena es impressionant per dimensionar la cascada.
    Salut!

    ResponderEliminar
  4. Moltes gràcies, Jordi.
    La cinquena és en la que menys natura es veu però també és la que més m'agrada.
    Salut.

    ResponderEliminar